МОЗ купуватиме ліки для державних програм через ЮНІСЕФ

Вівторок, 13 жовтня 2015, 03:06

Міністерство охорони здоров’я України підписало Меморандум про надання послуг із закупівлі з Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ), договір з ПРООН та Crown Agents знаходяться на останній стадії погодження, підписання планується найближчим часом.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МОЗ.

Для підписання контрактів щодо здійснення закупівель через міжнародні організації проведено роботу як всередині міністерства, так і на рівні уряду України.

Постанова Кабміну від 8 жовтня 2015 р. № 787, що визначає перелік лікарських засобів та медичних виробів, які закуповуються через міжнародні програми, була підписана прем’єр-міністром минулого тижня.

"Процес передачі частини закупівель міжнародним організаціям непростий, оскільки ми робимо це вперше, і є багато юридичних нюансів, які потрібно врахувати, щоб закупівлі через міжнародні організації відбулися згідно з усіма нормами та процедурами як українського законодавства, так і вимог міжнародних організацій. Проте ми можемо запевнити, що, незважаючи на всі перешкоди, частину ліків більш як на 2 млрд грн, ми все таки закупимо через міжнародні організації", - зазначив заступник міністра охорони здоров’я Ігор Перегінець.

Також у прес-службі МОЗ повідомили, що були ухвалені нормативно-правові документи, необхідні для проведення закупівель.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування