Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У РФ тепер заявили, що Боїнг був збитий ракетою, яку вони вже не використовували

Вівторок, 13 жовтня 2015, 11:48

У Росії заявляють, що ракета, що збила малайзійський Boeing в небі над Україною, була знята з озброєння російської армії в 2011 році.

Про це заявив у вівторок гендиректор концерну ППО "Алмаз-Антей" Ян Новіков, передає РИА Новости.

"Нами доведено, що зенітною ракетою, яка збила Boeing в небі над Україною, могла бути виключно ракета 9М38 комплексу "Бук", запущена з району населеного пункту Зарощенське. Остання така ракета була випущена в Радянському Союзі в 1986 році", - сказав Новіков на спеціальній прес-конференції.

За його словами, остаточний і безпечний термін даного типу ракет, з урахуванням всіх продовжень, був визначений у 25 років, після чого вони були зняті з озброєння російської армії.

Крім того, в "Алмаз-Антей" заявляють, що якби ракету випустили зі Сніжного, як стверджують нідерландські фахівці, вона не пошкодила б ліву сторону літака. Сніжне на момент катастрофи контролювали бойовики.

РИА Новости повідомляють, що в Зарощенському на момент катастрофи дислокувалися українські силовики. Однак, насправді, на момент катастрофи сил АТО в Зарощенському не було.

У той же час численні розслідування показали, що ракета Бука була запущена з окупованої проросійськими терористами території. Крім того, є численні дослідження, які підтверджують, що установка БУК була завезена з Росії.

Це вже не перша версія, яку озвучують в Росії. Спочатку там заявляли, що літак був збитий ракетою з українського літака, потім визнали, що літак був збитий з установки бук.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування