Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко і Рютте обговорили притягнення винних у трагедії MH17

Вівторок, 13 жовтня 2015, 13:25

Президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте домовилися, що остаточне рішення щодо механізму притягнення винних у трагедії малазійського "Боїнга" буде прийнято з урахуванням розслідування спільної групи за участю 5 країн.

Про це йшлося під час телефонної розмови у вівторок, інформує прес-служба глави держави.

Співрозмовники обговорили результати проведеного Радою технічного розслідування катастрофи літака МН17 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії".

У цьому зв’язку Порошенко наголосив, що завершення та публікація технічного розслідування є важливим кроком на шляху до пошуку та притягнення до відповідальності усіх винних у цьому жахливому злочині.

Президент України також підкреслив необхідність розробки та запровадження нових вимог ІКАО щодо заходів, які мають вживатися у випадках "гібридної" війни, анексії території та пов’язаної з цим терористичної діяльності.

Співрозмовники обговорили подальші спільні дії з метою створення оптимального механізму для забезпечення притягнення до відповідальності винних у трагедії літака "Малайзійських авіаліній".

Вони домовилися, що остаточне рішення стосовно такого механізму буде ухвалено з урахуванням результатів кримінального розслідування, що здійснюється спільною групою за участі України, Нідерландів, Австралії, Малайзії та Бельгії, вказує прес-служба Порошенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування