Яценюк про збитий MH17: Хто отримував вказівки з Кремля, нестимуть відповідальність

Вівторок, 13 жовтня 2015, 13:35

Прем'єр Арсеній Яценюк заявляє, що у звіті міжнародних слідчих буде встановлено обставини катастрофи боїнга MH17, а згодом до відповідальності будуть притягнуті всі причетні до збиття літака.

Про це Яценюк заявив під час вступного слова на засіданні уряду в вівторок.

"Звіт має дати відповіді, звідки стріляли, під яким кутом, з яких територій.  А далі в процесі розслідування будуть встановлені особи і притягнуті до відповідальності за злочини проти людяності", - наголосив Яценюк.

Він повідомив, що через те, що Росія заблокувала створення міжнародного трибуналу, разом із західними партнерами були напрацьовані декілька міжнародно-правових форм, для  розслідування злочину і притягнення до відповідальності винуватців трагедії.

"Ті, хто отримували вказівки з Кремля, будуть притягнуті до відповідальності і міжнародні слідчі групи проводять свою роботу", - наголосив Яценюк.

"Після технічного звіту буде далі продовжуватись слідство, яке повинно притягнути до відповідальності тих осіб, які вчинили цей злочин проти людяності", - наголосив він.

Він наголосив, що це була спланована спецоперація російськими спецслужбами.

"Нашими експертами і фахівцями проведені десятки досліджень, які також будуть оприлюднені і презентовані ЗМІ. На наше переконання це здійснювалося виключно з територій, які контролювалися проросійськими бойовиками", - сказав Яценюк.

"І зрозуміло, що п'яні сепаратисти не вміють управляти системами БУК. А це означає, що цими системами управляли виключно фхзові російській військові", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News