Путін: МВФ міг би дати Україні 3 млрд, щоб розрахуватися з РФ

Вівторок, 13 жовтня 2015, 17:33

Президент Росії Володимир Путін вважає, що Міжнародний валютний фонд міг би "додати" Україні 3 мільярди доларів, щоб вона погасила борг перед РФ.

Про це він заявив у вівторок на конференції "Россия зовет", пише ТАСС.

Путін розповів, що Росія "давно вже" отримала право вимагати дострокової виплати цього боргу, але не робила цього, щоб "не погіршити і без того складну ситуацію в економіці (України – ред.)".

"А чому МВФ не хоче додати Україні ці $3 мільярди, щоб вона могла розплатитися, ніж міняти свої правила під конкретну країну, руйнуючи, по суті справи, саму систему функціонування МВФ", - заявив Путін.

Він також доручив своєму Мінфіну поговорить з МВФ і урядом України.

"Ви б поговорили з колегами; мені здається, що легше піти таким шляхом: додати Україні $3 млрд, щоб вона могла розплатитися, і всі були б задоволені, і працювали б без такого напруження", - сказав Путін.

"Треба у спокійному режимі, в робочому ці питання ще раз поговорити і пошукати рішення, щоб не перевалювали на нас всі проблеми", - додав він.

Як відомо, перед початком Євромайдану Віктор Янукович взяв у Росії 15 мільярдів доларів кредиту, з яких реально отримати до своєї втечі з країни встиг тільки три.

Термін погашення цієї позики закінчується в грудні 2015 року, але Україна вже відмовилася виплачувати її, якщо РФ не піде на реструктуризацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування