У Донецьку пройшли протести проти "газового саботажу" Курченка

Четвер, 15 жовтня 2015, 11:01

В окупованому Донецьку в середу близько 600 людей вийшли до будівлі "Донецькоблгазу" з протестом проти дій олігарха Сергія Курченка, звинувачуючи його в саботажі поставок газу в республіку.

Про це повідомляє "Острів" з посиланням на сепаратистський сайт "ДАН".

За інформацією видання, значну частину мітингувальників склали працівники газової сфери та підприємств, які постраждали від збоїв поставок газу. Люди зажадали від керівництва "ДНР" припинити будь-яку співпрацю з фірмами Курченка і афілійованими з ними підприємствами через "саботаж постачання газу республіці, влаштований олігархом".

 

Як заявив напередодні глава місцевих сепаратистів Олександр Захарченко, через дії Курченка тиск у магістральному газопроводі впала практично вдвічі (з 8,5 кгс/см2 до 4,5 кгс/см2). Учасники акції впевнені, що це може призвести до катастрофічних наслідків у зв'язку з насувається зими і завдати шкоду як економіці "республіки", так і значно ускладнити запуск опалювального сезону.

 

На думку протестувальників, такими діями Курченко намагається повернутися в бізнес Донбасу, шантажуючи "республіку".

Раніше повідомлялося, що Захарченко підписав указ про введення "санкцій" проти Курченка і підконтрольних йому підприємств, заборонивши підприємницьку діяльність на території "ДНР".

 

Так званою "генпрокуратурою республіки" порушено кримінальну справу стосовно однієї з афілійованих з Курченком компаній. За даними слідства, які оприлюднили терористи, дії цього підприємства фактично призвели до паливного колапсу "ДНР".

Як відомо, на початку вересня київський суд заарештував елітну яхту Курченка вартістю 2 млн євро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News