У РФ звинуватили міжнародних слідчих в несумлінності через MH17

Четвер, 15 жовтня 2015, 15:51

У російському концерні "Алмаз-Антей" звинувачують міжнародну комісію з розслідування аварії малайзійського "Боїнга" в несумлінному використанні їхніх даних.

Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті підприємства.

"Малюнок з картою, наведений в оприлюдненому голландською стороною 13 жовтня звіті, позначає гаданий район пуску ракети ЗРК "Бук" за версією Міжнародної технічної комісії", - стверджують у підприємстві.

 

"Ця версія була прийнята фахівцями Концерну в якості вихідних умов при підготовці другої частини натурного експерименту з підривом ракети 9М38М1 у фюзеляжу літака Іл-86 і в рамках цього ж експерименту була переконливо спростована", - заявили в концерні.

При цьому в концерні заявили, що "з жодної точки району, позначеного на карті в якості найбільш ймовірного місця пуску, жодна ракета комплексу "Бук" не може підійти до літака з умовами зустрічі, що пояснюють реальні ушкодження малазійського "Боїнга".

"Поява в доповіді, оприлюдненій голландською стороною 13 жовтня, карти з районом, нібито розрахованим Концерном "Алмаз - Антей" в якості можливого району запуску ракети, є яскравим прикладом несумлінного використання Міжнародною комісією наданих нами матеріалів", - обурилися в концерні.

"Карта з позначеним на ній можливим (за версією Міжнародної комісії) районом пуску ракети ЗРК "Бук" була вирвана з контексту виступу представника Концерну ППО "Алмаз - Антей" перед експертами комісії в серпні поточного року, присвяченого спростуванню доводів голландської", - заявили в концерні.

Як відомо, в звіт внесені всі три версії можливого місця запуску ракети: міжнародної комісії, України і Росії. У цей же день Алмаз Антей звинуватили у запуску ракети українську сторону і заявили, що ракета була запущена з Зарощенського, яке не входить в зону, визначену всіма трьома сторонами.

 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування