Сестра Савченко розповіла, як "голос" Путіна просив її зупинити Надію

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 13:14

Сестра української льотчиці Надії Савченко – Віра заявляє, що саме Кремль кілька  разів давав дозвіл на  її зустріч із Надією без скла.

Про це вона розповіла в інтерв'ю Главком, відповідаючи на питання, хто із представників російської влади виходив з нею на зв'язок.

"Скоріше, я сама на них виходила, а вони піднімали слухавку, коли я телефонувала. Активне спілкування зі мною спостерігалося тоді, коли Надя тримала голодний страйк. Вони усі боялися, тому що це не та справа, коли "нет человека – нет проблемы". Це справа - якщо і немає людини, то є велика проблема, і вони боялися цієї проблеми", - сказала Савченко.

"Прес-секретар Дмітрій Сєргєєвіч Пєсков (прес-секретар Володимира Путіна) телефонував, омбудсмен Елла Памфілова завжди відгукувалася, передзвонювала і вночі, і ввечері. Я їй вдячна за це", - додала вона.

За словами Віри, Пєсков говорив їй: "Ви ж розумієте, що без цієї справи усім було б легше. Але вона повинна турбуватися про своє здоров’я. Мовляв, поговоріть з нею".

"Після цієї розмови я мала два побачення без скла, без телефонних слухавок, я могла обійнятися з Надією. Тоді мене пускали з надією, що я її переконаю не голодувати", - зазначила вона.

На уточнююче питання, чи не думає вона, що це Путін розпорядився створити такі умови, вона сказала

"Не знаю, чи Путін ухвалив таке рішення, чи ні, але точно знаю, що це вказівка була зверху. Бо без цього нічого там не робиться. Я переконалася у цьому на власному досвіді. Коли мене не пускали, я телефонувала Медведчуку Віктору Володимировичу. Він зв’язувався з Кремлем і мене пускали. З Медведчуком я бачилася, і не раз, ми спілкувалися", - розповіла вона.

При цьому вона вважає, що роль Медведчука невелика.

"Так, він має зв'язок, він спілкується… Але змусити когось до чогось він не може, він може тільки переконувати. "На жаль" кажу тому, що до цієї людини я, принаймні, можу дотягнутися. А до інших – ні",- сказала вона

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування