Шокін про справу Єфремова: Завершено і направляється до суду

Субота, 17 жовтня 2015, 19:27

Справу, у якій фігурує екс-регіонал Олександр Єфремов, завершено і вона направляється до суду. 

Про це в інтерв'ю газеті "Факти і коментарі" заявив Генпрокурор Віктор Шокін.

"Так, справа буде передана до суду. Захист Єфремова тягнула слідство, довелося їх обмежити. 16 жовтня у нього (Єфремова) - останній день ознайомлення з матеріалами справи. Він має підписати або не підписати протокол про ознайомлення", - повідомив Шокін.

"У будь-якому випадку, справу завершено і вона направляється до суду", - додав він.

На зауваження, що перебуваючи під слідством, Єфремов разом з тим "веде комфортний спосіб життя", Шокін зазначив: "Не ми вирішуємо, який запобіжний захід обирати підозрюваним, прокуратура може тільки просити суди, вмовляти, гладити їх".

При цьому Шокін, коментуючи питання, чи це "остання справа з "сепаратистських", заявив, що загалом до суду направлено понад 500 справ за фактом сепаратизму і тероризму.

Також Генпрокурор заявив, що лише за його каденцію (з лютого 2015 року) до суду було передано 18 обвинувальних вироків стосовно суддів.

"І ще більше служителів Феміди відсторонили. А буде ще більше", - заявив Шокін.

Як відомо, 21 липня Генпрокуратура завершила розслідування проти колишніх депутатів парламенту Олександра Єфремова, Олександра Стояна (обидва - від фракції ПР) і Сергія Гордієнка (Комуністична партія) за фактом прийняття "диктаторських законів" 16 січня 2014.

Єфремову висунуто підозри у двох кримінальних провадженнях. Одне стосується зловживання службовим становищем за обтяжуючих обставин та службового підроблення (маються на увазі дії 16 січня - в день ухвалення "диктаторських законів"), інше - дій (висловлювань Єфремова 3 і 9 квітня, 12 травня 2014 року), спрямованих на розпалювання національної ворожнечі, які призвели до тяжких наслідків - загибелі людей.

16 лютого Печерський районний суд Києва обрав Єфремову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, але екс-депутат вийшов під заставу 3,7 млн гривень. Заставу за Єфремова вніс екс-віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков.

14 лютого правоохоронці затримали Єфремова в Києві.

Наприкінці березня адвокат Єфремова повідомив, що екс-регіонал  перебуває за адресою прописки, і чекає закінчення слідства і суду.

Кілька разів суд продовжував запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 3,7 млн гривень для Єфремова, останній раз -  до 30 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування