У Маріуполі вхід до типографії Ахметова, де друкують бюлетені, заблокувала міліція

Неділя, 18 жовтня 2015, 20:49

Вхід до типографії "Приазовский рабочий", де друкувалися бюлетені до місцевих виборів, заблокований міліцією, під будівлею зібралися представники демократичних сил, кількадесят кандидатів у депутати міськради. 

Про це повідомляють "Новости Донбасса" та місцеве видання 0629.com.ua

За словами представників політсил, у будівлі проходить засідання територіальної виборчої комісії.

Вони стверджують, що головний редактор "Приазовского рабочего" Микола Токарський раніше обіцяв забезпечити доступ до процесу друку бюлетенів. Також активісти стверджують, що бюлетені вже надруковано - 250 тис. 

Разом з тим равоохоронці відмовляються від коментарів. Міліціонери збирають і забирають щити і каски, зняли балаклави. Журналістів до приміщення будівлі не пускають, причину не пояснюють.

За словами заступника голови Маріупольського міськвідділу міліції Миколи Поборнікова, міліціонери забезпечують правопорядок.

Також повідомляється, що член ТВК від партії "Солідарність" відкликав свій голос з приводу вчорашнього рішення про друк бюлетенів у друкарні "Приазовский рабочий".

При цьому голова ТВК Ірина Юріна телефоном повідомила, що засідання комісії перенесено на 19 жовтня, оскільки члени комісії не зібралися на нього.

вот такие демократические выборы в Мариуполе..

Posted by Анжела Тимченко on 18 октября 2015 г.

За даними "Новостей Донбасса", о 19:45 до будівлі впустили 10 журналістів, телеканал "Україна" - на особисте прохання Миколи Токарського, з кандидатів - Галину Одноріг.

Як відомо, 17 жовтня Маріупольський тервиборчком ухвалив рішення друкувати бюлетені до виборів 25 жовтня у друкарні газети "Приазовский рабочий", яка належить групі Ріната Ахметова СКМ.

За це рішення проголосували 7 членів комісії при кворумі 12 осіб. У ніч перед цим ЦВК змінила склад даної ТВК.

Через 18 годин з моменту ухвалення рішення вже було надруковано 250 тис. бюлетенів.  До цього члени комісії 3 дні не могли вирішити, де друкувати бюлетені, що і призвело до зміни комісії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News