Мін'юст заплатить 6 мільйонів адвокатам, які повертатимуть "скіфське золото"

Понеділок, 19 жовтня 2015, 10:20

Міністерство юстиції уклало угоду з міжнародною юридичною фірмою "Bergh Stoop & Sanders N.V." про закупівлю юридичних послуг за 0,24 млн євро (близько 5,9 млн грн).

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Згідно з розпорядженням Кабміну, тендер провели за переговорною процедурою, оскільки закупівля юридичних послуг пов’язана із захистом прав та інтересів України.

"Bergh Stoop & Sanders N.V." у 2015 р. представлятиму Україну у справі за позовом держави Україна до Музею Алларда Пірсона (МАП) - археологічного музею Амстердамського університету (Нідерланди).

Йдеться про повернення 565 музейних предметів виставки "Крим. Золотий острів у Чорному морі", що експонувалася у МАП.

У 2014 р. після окупації півострова Росією музей відмовився продовжити угоду про експонування з Національним музеєм історії України і залишив експонати в себе на зберіганні.

У листопаді того ж року представники Центрального музею Тавріди, Керченського історико-культурний заповіднику, Національного заповіднику "Херсонес Таврійський" та Бахчисарайського історико-культурного заповіднику подали в окружний суд м. Амстердам позов проти МАП про повернення експонатів у окупований Крим.

У квітні 2015 р. суд залучив Україну третьою стороною, а влітку фірма "Bergh Stoop & Sanders N.V." подала розгорнуту заяву України по суті справи. До 21 жовтня суд чекатиме відповіді кримських музеїв.

Судове засідання відбудеться орієнтовно наприкінці 2015 року.

Економічна правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...