ГПУ: Колобова намагались дістати з тюрми Іспанії за допомоги фальшивого листа

Понеділок, 19 жовтня 2015, 14:35

Генпрокуратура заявляє про спробу незаконно звільнити з-під варти екс-міністра фінансів Юрія Колобова шляхом за допомоги підробленого листа.

Про це йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

"ГПУ  попереджено незаконне звільнення з-під варти в Королівстві Іспанія екс-Міністра фінансів України Ю. Колобова та внесено до ЄРДР відомості про вчинення невстановленими особами злочинів, передбачених ч. 1, ч. 4 ст. 358 КК України - підроблення та використання завідомо підробленого документа Генпрокуратури", - сказано в повідомленні. 

У ГПУ пояснили, що з листа Українського бюро Інтерполу, адресованого ГПУ, від компетентних органів Іспанії надійшов запит щодо надання додаткової інформації стосовно Колобова.

"До запиту було додано копію листа за начебто підписом заступника Генпрокурора Юрія Столярчука, в якому йдеться про те, що Колобов у кримінальному провадженні, яке здійснюється відносно нього, має процесуальний статус свідка, а не підозрюваного", - зазначили в ГПУ.

За інформацією компетентних органів Іспанії, вказаний лист був наданий їм захисниками Колобова.

"Разом з тим, зазначений лист службовими особами Генпрокуратури не видавався та не підписувався, інформація, яка міститься у ньому щодо статусу Колобова не відповідає дійсності, і лист є підробленим", - наголосили в ГПУ.

При цьому в ГПУ наголосили, шо триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Колобова у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Оскільки колишній високопосадовець перебуває під вартою в Іспанії, Генпрокуратурою України 23.03.2015 було направлено запит про видачу (екстрадицію) Колобова в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності.

 



Перебуваючи в Іспанії, Колобов звертався до суду з проханням про своє звільнення під заставу.

У зв’язку з чим Генпрокуратурою до компетентних органів Іспанії було негайно направлено листа щодо справжнього процесуального статусу Колобова.

Справа щодо екс-міністра Януковича буде доведена до суду і справедливого вироку, незважаючи на будь-яку протидію і спроби фальсифікації. Україна і надалі продовжуватиме домагатися його екстрадиції.

Як відомо, Колобов був затриманий в Іспанії на початку березня. Наприкінці квітня Україна подала запит про його екстрадицію.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування