Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ГПУ досі розслідує справу Богатирьової. На сайті Інтерполу її файл закрито

Понеділок, 19 жовтня 2015, 14:53

Генеральна прокуратура продовжує здійснювати досудове розслідування у справі екс-міністра охорони здоров’я Раїсу Богатирьову.

Це випливає з відповіді заступника генерального прокурора Юрія Столярчука на запит депутат фракції БПП Сергія Лещенка.

 

Зазначається, що Генпрокуратура продовжує розслідування кримінального провадження від 11 червня 2014 року, в якому Богатирьова є підозрюваною за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (розкрадання в особливо великих розмірах).

Раніше в прокуратурі повідомляли, що на час розслідування наклали арешт на грошові кошти підозрюваної у розмірі $100 тис. та 300 тис. грн.

Як відомо, 21 жовтня 2014 року Богатирьову оголосили в розшук по Україні за підозрою у розкраданні бюджетних коштів на суму 6,5 млн грн у 2012 році під час закупівель імунобіологічних препаратів, лікарських засобів та медичного обладнання. За інформацією прокуратури, Богатирьова діяла "за попередньою змовою з групою осіб".

У липні Печерський райсуд дозволив Генпрокуратурі застосувати до екс-міністра охорони здоров'я процедуру спецрозслідування, яка дозволяє заочне засудження.

У серпні Генпрокуратура публічно викликала на допит Богатирьову та екс-заступника міністра доходів і зборів України Андрія Ігнатова.

9 січня 2015 року екс-міністра оголосили у міжнародний розшук Інтерполу. Водночас станом на 19 жовтня картки Богатирьової а також Азарова закрито.

Як пояснив "Українській правді" речник МВС Артем Шевченко ідеться про той самий випадок, що й з Віктором Януковичем:

"Вони подали скарги у комісію з файлів і на час розгляду скарг Інтерпол призупинив доступ до їхніх файлів", - зазначив Шевченко.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування