У Росії пропонують підвищити пенсійний вік для жінок одразу на 8 років

Понеділок, 19 жовтня 2015, 18:52

Пенсійний вік для чоловіків і для жінок в Росії слід підвищити до 63 років.

Таку думку висловив глава Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв в ефірі "Першого каналу", передає РБК.

"Моя думка така - 63 роки і для чоловіків, і для жінок", - сказав він.

В уряді РФ давно йдуть дискусії щодо підвищення пенсійного віку. Наприкінці вересня міністр фінансів Антон Силуанов заявив, що необхідно "терміново" вирішити питання підвищення віку виходу на пенсію.

За його словами, це дозволить в тому числі "згладити наслідки" від слабкої демографії і не підвищувати навантаження на підприємства. 2 жовтня віце-прем'єр Ольга Голодець пообіцяла, що пенсійний вік найближчим часом підвищуватися не буде.

На думку екс-глави Мінфіну РФ Олексія Кудріна, підвищення пенсійного віку в Росії відкладуть на три роки, щоб не приймати перед президентськими виборами непопулярних рішень.

"Я думаю, що через три роки, після виборів президента, все-таки буде підвищено пенсійний вік", - говорив він.

9 жовтня голова юридичної служби КПРФ Вадим Соловйов направив звернення прем'єр-міністру Росії Дмитру Медведєву з пропозицією про проведення референдуму з питання підвищення пенсійного віку.

Він пояснив це тим, що уряд повинен заручитися підтримкою населення, перш ніж приймати рішення щодо підвищення пенсійного віку.

У червні стало відомо, що згадка теми пенсійного віку міститься в проекті "Основних напрямів бюджетної політики на 2016 рік і плановий період 2017-2018 років". Повідомлялося, що вік виходу на пенсію може стати єдиним для чоловіків і жінок, поступово підвищуючись до 63 років.

Зараз чоловіки у РФ мають право виходу на пенсію в 60 років, а жінки - у 55.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News