Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Маріуполі пікетували друкарню: підозрювали фальшування до виборів

Понеділок, 19 жовтня 2015, 23:21

У Маріуполі активісти та представники партій пікетували друкарню видання "Приазовский рабочий". Саме там мають надрукувати бюлетені до виборів 25 жовтня.

"Укроп", "Батьківщина", "Солідарність", "Народний фронт", "Молодь до влади" та "Об'єднання "Самопоміч", які називають себе "демократичними силами", заявляють, що друкарня виготовить більше бюлетенів, та буде використовувати їх для фальсифікацій на користь "Опозиційного блоку", повідомляє "Громадське ТБ".

Керівник друкарні Микола Токарський повідомив, що вже надруковано майже 200 тисяч бюлетенів.

Пікет почався з того, що на виїзне засідання територіальної виборчої комісії у приміщенні типографії не пустили членів ТВК від "демократичних сил". Проте, за словами голови ТВК Ірини Юр'їної, засідання не відбулося через відсутність кворуму.

16 жовтня ЦВК зняла повноваження із 7 членів маріупольського тервиборчкому, а 4 - замінила.

Таким чином склад ТВК скоротився з 18 до 11 осіб. При цьому рішення про зміну кількісного складу маріупольської ТВК ЦВК не приймала, тому, згідно з законом, рішення мають ухвалюватися більшістю від початкового кількісного складу ТВК.

Вранці 17 жовтня ТВК уже у складі 11 осіб сімома голосами "за" ухвалила рішення надати право друку бюлетнів типографії "Приазовский рабочий", яка входить до холдингу SCM, який належить Рінату Ахметову.

Один голос "за" у той же день був відкликаний. Партії, які протистоять "Опозиційному блоку" в регіоні, заявили, що рішення є нелегітимним.

18 жовтня о 19:00 представники партій "Укроп", "Батьківщина", "Сила людей", "Солідарність", "Народний фронт", "Молодь до влади" та "Об'єднання "Самопоміч" почали пікет типографії, у якій відбувався друк бюлетенів.

У цей самий час у приміщенні типографії перебувала голова ТВК Ірина Юріна, яка планувала провести виїзне засідання ТВК. Вхід до типографії перекрили працівники міліції, не пускаючи туди журналістів, членів ТВК, кандидатів у мери та депутата міської ради.

Засідання так і не відбулося через відсутність кворуму, проте друк бюлетенів не було призупинено.

Друк відбувався без присутності членів контрольної комісії ТВК. Як зазначають представники партії "Сила людей", бюлетені, позначені як "брак" насправді мало чим відрізняються від "правильних", і їх можна буде використати для фальсифікацій.

Близько півночі до будівлі типографії приїхав підрозділ "Правого сектору", який дислокується під Маріуполем. Було оголошено про загальну мобілізацію ПС на Маріуполь у випадку, якщо з виборчим процесом не буде "наведено порядку".

Наступне засідання, на якому мало бути вирішене питання використання надрукованих бюлетенів чи друку нових, мало відбутися 19 жовтня о 16:00, але було скасовано через те, що не всі бюлетені на той момент ще були надруковані.

Як відомо, голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський припускає скасування місцевих виборів у Маріуполі, якщо ситуація там загостриться.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування