Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Автора резонансної пам'ятки про Крим відпустили з поліції

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 01:40

Главу Товариства захисту прав споживачів, автора резонансної пам'ятки туристам, які збираються в Крим, Михайла Аншакова, затримали у справі чотирирічної давності.

Про це Аншаков повідомив на сторінці в Facebook.

"Формальний привід до затримання - знаходження в федеральним розшуку у справі чотирирічної давності, порушеній за ст. 312 КК РФ "Незаконні дії щодо майна, яке піддане опису чи арешту або підлягає конфіскації", - написав він.

За словами Аншакова, пристави чотири роки тому описали частину майна, що належить експертній організації, що співпрацює з ТЗПС. Майно зберігалося в одному з офісів ТЗПС і було віддано Аншакову на відповідальне зберігання.

Як повідомляє Аншаков, через три роки пристави приїхали вже в інший офіс ТЗПС робити звірку, і не виявили 3-х предметів: блоку живлення, сейфа і тумбочки, сумарна оцінна вартість яких становила 1500 рублів.

При цьому глава Товариства захисту прав споживачів заявляє, що дізнався про порушення цієї справи проти нього тільки в четвер після затримання.

Аншаков зазначив, що термін давності за ст. 312 КК РФ становить два роки і давно вийшов.

"Що з усієї історії вийде поки не зовсім зрозуміло. Обвинувачення не пред'явлено і про його суть я поки знаю тільки зі слів оперів з ОВС Хамовники", - заявив він.

Аншаков додав, що був відпущений до понеділка під зобов'язання про явку. В ОВС він провів 4 години. 

Друзья, всем, кто репостил, звонил и приезжал к ОВД Хамовники, спасибо. Меня через 4 часа после задержания выпустили. По...

Posted by Михаил Аншаков on 1 октября 2015 г.

Аншаков був затриманий в четвер. Його заарештували, знявши з потяга.

Наприкінці червня Товариство захисту прав споживачів опублікувало "Пам'ятку споживачам при відвідування окупованих територій". У ній говорилося, що, "згідно з міжнародним законодавством", Крим і Севастополь вважаються "окупованими територіями".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...