Голова СБУ призначив розслідування щодо затримання журналістів

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 12:09

Голова ‎СБУ Василь Грицак призначив службове розслідування стосовно інциденту, що трапився біля Головного управління СБ України в Києві та Київській області з журналістами Радіо Свобода.

Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська в своєму Facebook.

"Василь Грицак пообіцяв провести неупереджене прозоре розслідування. У разі встановлення перевищення повноважень службою охорони – винні будуть покарані", – наголосила вона.

Гітлянська звернула увагу на те, що в умовах підвищеної терористичної загрози, особливо після вибуху біля будинку СБУ в Одесі, Службою вживаються посилені заходи безпеки та контролю за адміністративними будівлями.


"Хочу наголосити – журналісти знімали не лише будівлю СБУ, але й оперативних співробітників та службові автомобілі, а це вже відноситься до державної таємниці і не підлягає розголошенню", – підкреслила вона.

Речник СБУ додала, що представники ЗМІ не були затримані. Їх запросили до громадської приймальні для встановлення їхніх осіб. Коли вони пред’явили журналістські посвідчення, – питання було вирішено, зазначила Гітлянська.

"Ми готові до діалогу із журналістами. Ми готові вислухати їхні аргументи та інформуватимемо громадськість про хід та результати розслідування", – зазначила Олена Гітлянська.

Нічого про розбиту камеру журналістів Гітлянська не написала.

Як відомо, журналіста програми "Схеми" Михайла Ткача й оператора Кирила Лазаревича затримали співробітники Служби безпеки України. Журналісти представилися співробітникам СБУ, але це не зупинило конфлікт.

Відомо, що під час затримання з журналістами була представник прес-служби СБУ, однак вона не захотіла втручатися у конфлікт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування