Інтерпол досі блокує розшук екс-міністра Присяжнюка – депутат

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 15:11

Колишній міністр аграрної політики Микола Присяжнюк, який підозрюється у заволодінні півмільярда гривень Аграрного фонду, не перебуває у міжнародному розшуку Інтерполу.

Про це в своєму блозі на "Українській правді" написав депутат від БПП Сергій Лещенко з посиланням на відповідь Генпрокуратури на його запит.

"Виявляється, 7 квітня 2014 року Присяжнюка гучно оголосили в розшук. Передали матеріали в Інтерпол. Але, починаючи з 8 серпня 2014 року "Генеральним секретаріатом Інтерполу заблоковано інформацію про міжнародний розшук Присяжнюка", – повідомив він.

У відповіді також сказано, що під час обшуку вдома у екс-міністра було знайдено майже 300 тисяч доларів та понад 600 тисяч гривень.

 

За словами Лещенка, через відсутність Присяжнюка у списках розшуку Інтерполу він може вільно подорожувати і насолоджуватися життям за кордоном. Зокрема, за даними депутата, у серпні 2015 року він був присутній на гучному весіллі своєї доньки Христини у дорогому готелі Будапешта, де їх розважав колишній вокаліст гурту Modern Talking Томас Андерс.

"Нехай Аваков з Шокіним з'ясовують, хто в цьому винен, що уже рік Присяжнюк може жити в своє задоволення. І чому Інтерпол блокує розшук не тільки людей з оточення Януковича, а навіть ватажка "беркутівців" Садовника, який підозрюється в розстрілах на Майдані", – обурився Лещенко.

Як відомо, Присяжнюк перебуває у всеукраїнському розшуку МВС.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування