Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ розслідує розвал справи про злочини проти Євромайдану

Вівторок, 20 жовтня 2015, 12:56

ГПУ відкрила кримінальне провадження за фактами умисного розвалу справи про злочини проти активістів Євромайдану. Під підозрою опинився колишній начальник Головного слідчого управління Генпрокуратури України.

Це випливає з ухвали Печерського суду Києва від 13 жовтня 2015 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень, пише Перша інстанція.

У ньому сказано, що управління Генеральної прокуратури з розслідування злочинів, скоєних працівниками правоохоронних органів, веде слідство про "умисне створення співробітниками ГПУ перешкод у забезпеченні проведення об'єктивного попереднього розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактами протидії учасникам мирних зібрань в листопаді 2013 року - лютому 2014 року, а також у провадженнях, фігурантами яких виступають колишні високопосадовці органів державної виконавчої влади".

Як встановило слідство, "формами створення перешкод у проведенні досудового розслідування стало розголошення інформації службового характеру, яка могла поширюватися окремими керівниками структурних підрозділів Генеральної прокуратури".

У своєму клопотанні, прокуратура попросила про доступ до інформації про телефонні дзвінки підозрюваних для збору доказів і "дослідження фактів умисного створення колишнім начальником Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України (ім'я не вказано - ред.) перешкод у забезпеченні проведення об'єктивного попереднього розслідування у кримінальному провадженні" .

Суд задовольнив клопотання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування