КС розглядатиме закон про люстрацію в звичному складі

Середа, 21 жовтня 2015, 21:27

У Конституційному суді України не бачать підстав для відсторонення від слухання справи про конституційність окремих положень закону "Про очищення влади" будь-кого із суддів.

Про це повідомила прес-служба КС у середу ввечері.

"Конституцією України передбачено виключний перелік підстав для припинення повноважень судді КСУ. Судді Конституційного суду України призначаються і звільняються з посад президентом України, Верховною Радою України та з'їздом суддів України. Акти про звільнення діючих суддів КСУ відсутні, а відповідно перешкод для здійснення суддями своїх повноважень не існує ", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі.

Таким чином в КС прокоментували заяву прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про те, що нинішній склад КС не може продовжувати розгляд вказаної справи, оскільки в самому КС восьмеро його членів підлягають люстрації.

У Конституційному суді підкреслили, що судді виконують свої повноваження відповідно до Конституції України та закону "Про Конституційний суд України".

"Правові та організаційні засади проведення очищення влади (люстрації) визначені в законі про очищення влади. У статтях 2, 3 закону передбачені посади, щодо яких здійснюються заходи з очищення влади, і відповідні критерії такої очистки. Конституційний суд України здійснює заходи щодо організації та проведення перевірки посадових і службових осіб секретаріату КСУ", - відзначили в прес-службі.

Як відомо, КС в четвер продовжить слухання справи про конституційність окремих положень закону "Про очищення влади".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News