Генпрокуратура підозрює Мельниченка в бажанні "скинути" Кучму

Середа, 21 жовтня 2015, 22:31

Екс-майор Управління держохорони Микола Мельниченко оприлюднив ухвалу суду, відповідно до якої в його будинку у селі Крячки Київської області було проведено обшуки. 

Згідно з документом, правоохоронці шукали в помешканні документи, "які містять відомості щодо насильницької зміни та повалення конституційного ладу в Україні (плани, схеми, записи на чернетках тощо); носії інформації з аудіо-, відеозаписами, які містять відомості про розголошення державної таємниці, державної зради".

Окрім того, у будинку Мельниченка намагалися знайти "документи, які містять відомості щодо здійснених нарахувань, перерахувань на рахунки та з рахунків, відкритих Мельниченком"; гроші, набуті злочинним шляхом; комп’ютери, флешки та мобільні телефони, "які можуть містити відомості та сліди підготовки і скоєння кримінального правопорушення, а відповідно можуть мати доказове значення для розслідування кримінального провадження".

У документі зазначається, що ГПУ розслідує кримінальне провадження за фактом підбурювання і організації умисного вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

В ухвалі суду йдеться про те, що Мельниченко, "будучи службовою особою, відповідальною за проведення оперативно-технічних оглядів в особливо режимному приміщенні – службовому кабінеті президента України, в період з лютого до вересня 2000 року, перебуваючи у злочинній змові із невстановленими слідством особами, з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу в Україні, провів незаконне технічне прослуховування робочого кабінету президента України, здійснивши аудіозаписи розмов глави держави та інших службових осіб, які там відбувалися".

Згідно з інформацією, впродовж 2002-2004 років, Мельниченко нібито передавав свої записи "представникам іноземних організацій". У документі з посиланням на свідка Євгенія Вазьмитинова також зазначається, що "Мельниченко переслідував мету найдорожче продати їх (записи) та матеріально збагатитися".

Нагадаємо, що 10 жовтня повідомлялося про те, що у будинку екс-майора Управління держохорони Миколи Мельниченка провели обшуки

ОПРИЛЮДНЮЮ РІШЕННЯ ПЕЧЕРНОГО СУДУ ЩОДО ПІДСТАВ НА ПРОВЕДЕННЯ ОБШУКІВ В МЕНЕ! (див в додатках)ВІТАЮ ГЕНІАЛЬНОГО ПРОКУРО...

Posted by Микола Мельниченко on 21 жовтня 2015 р.

Як відомо, 29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва визнав винним у вбивстві Гонгадзе екс-генерала МВС Олексія Пукача і засудив його до довічного позбавлення волі.

Пукач зізнався, що власноруч задушив журналіста. Після винесення вироку він фактично визнав причетність до злочину вищих осіб держави, порадивши запитати про мотиви вбивства у Леоніда Кучми і екс-голови Верховної Ради Володимира Литвина.

Сам Кучма спростовує свою причетність до загибелі журналіста.

У березні 2011 року проти Кучми було порушено кримінальну справу за звинуваченням у перевищенні влади і службових повноважень, які призвели згодом до вбивства Гонгадзе. У грудні того ж року Печерський райсуд Києва визнав порушення справи незаконним.

Записи екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Гонгадзе.

Мельниченко стверджував, що Кучма намагався викупити у нього оригінал запису із згадкою про Георгія Гонгадзе за два мільйони доларів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
21:39
В порту на Одещині росіяни знищили агропродукцію, яка направлялась до Азії та Африки
Усі новини...