Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков не віддав Інтерполу Лазорка, прикрившись скаргами адвокатів

Четвер, 22 жовтня 2015, 23:26

Міністерство внутрішніх справ не надало Інтерполу документів для оголошення в розшук екс-директора "Укртранснафти" Олександра Лазорка через скаргу його адвокатів.

Про це йдеться у відповіді МВС на депутатський запит Сергія Лещенка.

"Робочим апаратом Укрбюро Інтерполу було отримано заяву від адвоката Барсученка, захисника Лазорка, щодо незаконності, на його думку, оголошення Лазорка у міжнародний розшук з посиланнями на те, що такі дії зумовлені виключно політичними мотивами, а їх виконання призведе до порушення прав людини", - сказано у відповіді відомства.

В МВС нагадали, що Інтерпол не має права на втручання політичного, воєнного, релігійного або расового характеру, і тому перед оголошенням Лазорка в розшук повинна відбутися експертиза, яка вкаже на те, чи буде у такому випадку порушений статут Інтерполу.

 
 

Як відомо, 4 вересня прокуратура Києва оголосила Лазорку підозру.

За даними джерел, рахунки й майно Лазорка арештували, а підозру пред'явили за чотирма епізодами: викачка технологічної нафти, підписання безкоштовних угод на рік на зберігання нафти; витрати зі страхування; резервування трубопроводу Кременчук - Одеса компанією "Синтез Ойл", за якою стоїть "Приват" Ігоря Коломойського.

У вересні було відомо, що Лазорко, який вважається людиною Коломойського, перебував у Лондоні.

Раніше його зі скандалом зняли з керівництва "Укртранснафтою", де він лобіював інтереси олігарха.

12 вересня повідомлялося, що МВС оголосило Лазорка у розшук

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...