Мартиненко продовжує наполягати, що справи проти нього немає

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 14:09

Незважаючи на офіційне підтвердження генпрокуратури Швейцарії, депутат від "Народного фронту" Микола Мартиненко продовжує наполягати на відсутності справи проти нього у цій країні.

Відповідне повідомлення його прес-служби було надіслане "Українській правді".

Мартиненко стверджує, "що правоохоронні органи жодної країни (включаючи Швейцарію) не пред'являли йому ні звинувачень, ні підозр, він не викликався ні на які допити – ні в Швейцарії, ні в Україні".

Він також додав, що "може вільно пересуватися по світу, в Європі, включаючи Швейцарію".

"Про нібито наявність щодо мене кримінальної справи я дізнався зі ЗМІ. Звинувачення про начебто мою причетність до "хабаря" є нісенітницею. Я не вчиняв жодних правопорушень. А в разі питань до мене з боку правоохоронців будь-якої країни я готовий відповісти на них", – заявив він, попросивши журналістів "пам’ятати про презумпцію невинуватості".

На думку Мартиненка, депутат від БПП Сергій Лещенко, який оприлюднив повідомлення швейцарської генпрокуратури, веде проти нього інформаційну кампанію.

"(Сергій Лещенко) небезкорисно виконує політичне замовлення і має обов'язкову норму з кількості виходів негативу. Ці послуги коштують дорого, тому він може дозволити собі кататися на лижах з олігархами в Куршевелі", – впевнений він.

"Інформаційний супровід кампанії надає сайт "Українська правда", який займається маніпуляціями (наприклад, називаючи "жовті" ЗМІ "авторитетними"), відмовляється ставити мої спростування або робить це вибірково і спотворюючи їх, з метою формувати думку про мою винуватість", - добавив він.

Депутат впевнений, що "журналістськими стандартами на "УП" давно і не пахне".

Він вважає, що головною метою "цієї інформаційної війни" є не стільки він, скільки уряд і партія "Народний фронт". Мартиненко заявив, що розміщення такої інформації у вітчизняних та іноземних ЗМІ коштує "мільйони доларів".

При цьому депутат ніяк не прокоментував офіційну відповідь швейцарської прокуратури та викладене у ній підтвердження кримінальної справи.

Як відомо, на днях наявність справи проти Мартиненка швейцарська генпрокуратура підтвердила впливовому американському виданню Buzzfeed. Ймовірно, саме його Мартиненко вважає "жовтим".

Мартиненко підозрюється в отриманні хабаря в розмірі 30 мільйонів франків від чеської компанії Skoda JS за сприяння у будівництві атомної станції.

Ці гроші були заблоковані на рахунках в банку Hottinger в Швейцарії. Там керівництво фінустанови помітило підозрілі транзакції та поскаржилося правоохоронцям.

Сам Мартиненко наявність цієї справи заперечує і стверджує, що його намагаються дискредитувати.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування