Порошенко не знайшов для Тимошенко місця в Гондурасі

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 18:40

Лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко не призначать послом у Гондурас.

Це випливає з відповіді президента Петра Порошенка на петицію №22/007786-еп із відповідною пропозицією.

"Система закордонних дипломатичних установ нашої держави розбудовується, виходячи із зовнішньополітичних пріоритетів України", - зазначає Порошенко.

Він пояснив, що при ухваленні рішень щодо необхідності представлення інтересів нашої держави у конкретній іноземній країні на рівні посольства президент виходить, перш за все, із перспектив реального внеску роботи такої дипустанови в забезпечення захисту суверенітету, територіальної цілісності та непорушності кордонів України, її політичних, економічних, енергетичних та інших інтересів, а також у створення сприятливих зовнішньополітичних умов для подальшого розвитку Української держави і народу.

"Інтереси України в Центральній Америці та в Карибському басейні наразі представляють посольства в Мексиканських Сполучених Штатах та в Республіці Куба. Робота цих установ, сфера відповідальності яких також включає Беліз, Гватемалу, Венесуелу, Домінікану і Коста-Рику, дозволяє належним чином підтримувати розвиток політичної, торговельно-економічної і культурно-гуманітарної взаємодії з державами регіону, а також забезпечувати захист прав та інтересів наших громадян", - сказано в повідомленні.

"Потреба у започаткуванні діяльності дипломатичного представництва у Гондурасі на чолі з надзвичайним і повноважним послом України наразі відсутня", - вказує президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News