Бойовики "ДНР" заборонили "Лікарям без кордонів" працювати на Донбасі

Субота, 24 жовтня 2015, 00:31

Міжнародна організація "Лікарі без кордонів" отримала від так званого гуманітарного комітету самопроголошеної "ДНР" повідомлення про "відкликання акредитації та негайне припинення діяльності" на окупованій території.

Про це повідомила журналістам у Женеві офіційний представник організації Сибілла Берже, передає ТАСС.

"Причину цього рішення нам не повідомили. До теперішнього часу "Лікарі без кордонів" координували всю свою діяльність з "владою" і бажають продовжувати цю співпрацю заради здоров'я тисяч уразливих громадян "ДНР", - зазначила вона.

Директор операцій організації Барт Янсенс висловив "крайню стурбованість" цим рішенням, яке, за його словами, "позбавить тисячі людей необхідної для порятунку життів медичної допомоги".

"Ми закликаємо "гуманітарний комітет ДНР" без зволікання переглянути це рішення, щоб ми могли відновити надання таких необхідних послуг з охорони здоров'я", - підкреслив він.

У повідомленні, поширеному в Женеві, зазначається, що з початку конфлікту на сході України організація "Лікарі без кордонів" передала 170 закладам охорони здоров'я медичні матеріали для лікування поранених і хронічно хворих пацієнтів.

"Ми практично єдина організація, що здійснює лікування туберкульозу у в'язницях, що надає інсулін для пацієнтів, хворих на діабет, а також матеріали для гемодіалізу, необхідні людям з хворими нирками, - заявив Янсенс.

"Ми глибоко засмучені тим, що багато пацієнтів залишаться без допомоги", - підкреслив Янсенс.

Раніше повідомлялося, що "ЛНР" наказала всім агентствам ООН покинути Луганськ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News