На Тернопільщині через порушення на виборах відкрили 4 кримінальні справи

Понеділок, 26 жовтня 2015, 11:03

Під час виборів на Тернопільщині надійшло 34 повідомлення про порушення виборчого законодавства, порушено 4 справи.

Про це повідомили в МВС.

Зокрема почато кримінальне провадження за фактом знищення виборчих бюлетенів одним з кандидатів на голову Мильнівської сільської ради Зборівського району. Чоловік, отримавши виборчі документи, зайшов у кабінку для голосування і порвав їх. Повернувши порвані бюлетені членам виборчої дільниці, пояснив свій вчинок тим, що не виявив свого прізвища в списку кандидатів на сільського голову. Кримінальне провадження розпочато за частиною першою статті 158-2 КК України. 

Ще два факти пошкодження виборчої документації задокументовано в Бучацькому районі. На виборчій дільниці у селі Новосілка один чоловік теж порвав бюлетень, мотивуючи свій вчинок неприязними взаєминами з членами комісії, а інший зім’яв документи через те, що йому не дозволили проголосувати за дружину. За обома фактами проводиться досудове розслідування.

У Кременецькому районі до відповідальності за хуліганські дії притягнуто одного з кандидатів на посаду сільського голови Білокриниці. Самовисуванцю не сподобалася робота виборчої комісії, тож чоловік став висловлювати своє невдоволення нецензурною лайкою, порушуючи громадський правопорядок. Кримінальне провадження порушено за частиною першою статті 296 ККУ. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News