Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримський суд знову відмовився відпустити кримськотатарського активіста Асанова

Понеділок, 26 жовтня 2015, 14:50

Кримський в черговий раз відмовився відпустити з-під варти кримськотатарського активіста Алі Асанова, затриманого в квітні по справі "26 лютого".

Про це на своїй сторінці в Facebook написав представник керівництва Меджлісу кримськотатарського народу Заїр Смедляєв.

"Всі доводи захисту про те, що рішення Київського суду приймалося з порушенням КПК РФ і про те, що Алі Асанов, маючи на утриманні чотирьох малолітніх дітей, не буде нікуди тікати , пропозиція змінити утримання під вартою на більш м'яке, таке як домашній арешт або підписка про невиїзд, суддею Бондарєвим який намагався весь час плоско жартувати було проігноровано", – повідомив він.

За словами Смедляєва, такий результат справи був прогнозованим, оскільки "при прийнятті рішень відносно кримських татар тепер керуються не буквою закону, а політичним замовленням і вказівками зверху".

Таким чином рішення Київського райсуду Сімферополя про утримання Асанова під вартою до 19 листопада залишилося в силі.

Завершилось рассмотрение апелляционной жалобы Али Асанова, обвиняемого по так называемому делу «26 февраля», на решение ...

Posted by Zair Smedlya on Monday, October 26, 2015

Як відомо, Асанов був затриманий 15 квітня 2015 року за звинуваченням в участі в демонстраціях кримських татар під парламентом Криму 26 лютого 2014 року, тобто ще до окупації півострова Росією.

По цій справі за гратами вже знаходяться багато кримських татар, деякі були вбиті.

Раніше теща Асанова Зарема Хасанова зверталася до Путіна з відеозверненням, в якому попросила вплинути на долю в'язня, враховуючи його велику родину, однак це не дало ефекту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...