Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гройсмана просять викликати у ВР Шокіна - у справі "діамантових прокурорів"

Вівторок, 27 жовтня 2015, 14:25

Антикорупційний комітет Верховної Ради звернувся до спікера ВР Володимира Гройсмана викликати генпрокурора Віктора Шокіна на трибуну ВР для пояснень про тиск у справі "діамантових прокурорів".

Про це повідомляє у своєму Твіттері член комітету депутат від БПП Сергій Лещенко.

За словами Лещенка, на засіданні комітету у вівторок заступник генерального прокурора Віталій Касько повідомив про тиск на слідчу групу і співробітників СБУ, які розслідують кримінальні провадження щодо колишніх прокурорів Олександра Корнійця та Володимира Шапакіна.

"Тиск на слідчих у справі "діамантових прокурорів" посилюється. Шокін вимагає показати кримінальну справу. Керівник Управління внутрішньої безпеки ГПУ загрожує моїм підлеглим, як генінспекціі, так і міжнародного управління", - повідомив Касько.

За його словами, проти першого заступника голови СБУ Віктора Трепака "як помста відкрито кримінальне провадження про розголошення держтаємниці".

"Ми не очікували такого тиску у справі "діамантових прокурорів". Опір розслідуванню дуже потужний", - зазначив Трепак.

Касько також підкреслив, що слідча група, у свою чергу, робить все, щоб ці справи були в суді.

"Очікуємо, що слідчий у справі "діамантових прокурорів" передасть справу до суду в листопаді. Але це його рішення", - сказав він.

У свою чергу з головний військовий прокурор Анатолій Матіос відкинув звинувачення своїх колег в тиску на них.

Антикорупційний комітет прийняв рішення звернутися до Гройсману викликати генпрокурора Віктора Шокіна в ВР для пояснень.

Як відомо, 21 жовтня Касько заявив про намір прокуратури просити запобіжний захід у вигляді арешту для Корнійця у зв'язку з висуненою йому новою підозрою - у вимаганні.

Крім того, Корнійцю також повідомлено про підозру в незаконному зберіганні зброї та незаконному придбанні засобів для зняття інформації.

На початку липня заступника керівника ГСУ Генпрокуратури Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Корнійця було затримано за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про арешт Шапакіна та Корнійця на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн.

Шапакін вніс необхідну суму застави і був відпущений із СІЗО. Згодом Апеляційний суд Києва збільшив заставу Шапакіну до 6,4 млн грн. Він її вніс і вийшов із СІЗО.

31 липня Корнієць вийшов із СІЗО після внесення застави в сумі 3,2 млн грн.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування