Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Третього керівника шахти "Краснолиманська" затримали

Вівторок, 27 жовтня 2015, 14:33

Заступника директора Вугільної компанії "Краснолиманська" Дениса Михайлова затримали 26 жовтня, повідомляє це держпідприємство.

Раніше того ж дня був затриманий заступник гендиректора шахти "Краснолиманська" Євген Костенніков.

Водій Михайлова розповів, що о 20:23 понеділка привіз Дениса Юрійовича до його дому.

"Не встигли ми зупинитися в нього під воротами, нас перекрила позаду машина, автомобіль ВАЗ 2115 сріблистого кольору. З машини вискочили дві людини, підбігли до правих пасажирських дверей, відкрили, поцікавилися іменем та по батькові, чи це Михайлов Денис Юрійович, представилися СБУ, пред'явили йому розкрадання, у принципі як і іншим нашим… затриманим, скажемо так", - сказав він.

"Попросили проїхати в їхній автомобіль для того, щоб з ними їхати в Краматорськ. Мені сказали сидіти в машині… Як це назвати, затримання чи викрадення, я не знаю, але все було культурно, наскільки можна офіційно, без рукоприкладства", - додав водій.

Напередодні вранці повідомлялося, що люди в балаклавах "викрали" заступника гендиректора шахти "Краснолиманська" Євгена Костеннікова з будівлі вугільної компанії – однак пізніше прес-служба "Краснолиманської" повідомила, що його доправили в ізолятор Краматорська. Суд мав обрати йому запобіжний захід.

Також на підприємстві ходять чутки про те, що Мінвуглепром ось-ось призначить нового генерального директора шахти.

Костенніков підозрюється у вчиненні таких же злочинів, як і затриманий ще раніше гендиректор компанії Костянтин Кисельов, і вважається його співучасником.

Кисельов підозрюється у злочинах, передбачених ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст. 364 (зловживання владою чи службовим становищем) і ч.2 ст. 366 (службова підробка) КК України.

За даними прокуратури, він незаконно заблокував, а згодом заволодів власністю ТОВ "Краснолиманська" на загальну суму майже 300 млн грн. Надалі чиновник проводив незаконні роботи з видобутку кам'яного вугілля на ділянках надр, які перебувають у віданні зазначеного товариства.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування