Влада Кіровограда попросила Раду вибрати місту одну з семи назв

Середа, 28 жовтня 2015, 15:28

Міська рада Кіровограда у середу прийняла рішення направити у Верховну Раду сім варіантів назв і покластися на нардепів у питанні вибору нової назви міста.

Про це повідомляється на сайті міської ради.

Мова йде про назви Інгульськ, Златопіль, Ексампей, Єлисаветград, Кропивницький, Козацький та Благомир.

При цьому депутати не підтримали пропозицію надіслати лише назву "Єлисаветград", яка отримала найбільшу підтримку під час опитування жителів міста.

"Громадське опитування, яке відбулось 25 жовтня, не має жодної юридичної сили, адже така форма волевиявлення, як і місцевий референдум, не передбачена українським законодавством", – заявив начальник відділу внутрішньої політики міської ради Сергій Запорожан.

На це звертали увагу депутатів і представники громадських організацій, які заявили про численні порушення та фальсифікації під час цього опитування. Через це вони влаштували у сесійній залі під час голосування флеш-моб, одягнувши маски Путіна.

"Ми одягнули маски Путіна для того, щоб нагадати депутатам міської ради, що в Росії лише привітають вибір назви "Єлисаветград". Про це вже неодноразово заявляли різноманітні адепти "руского міра", – пояснив мету флеш-мобу один з його учасників та співорганізаторів Олександр Ратушняк.

Як відомо, у 18 сторіччі фортеця на місці нинішнього міста отримала назву Єлисаветград на честь святої Єлизавети, небесної покровительниці імператриці Єлизавети.

У 1924 році місто перейменували на Зинов'євськ, у 1934 – на Кірове, у 1939 – на Кіровоград.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...