Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Вибори в "ДНР" і "ЛНР" будуть після внесення змін до законів

Субота, 3 жовтня 2015, 00:10

Президент Петро Порошенко заявляє, що вибори в деяких районах Донецької та Луганської областей відбудуться після погодження внесення змін у відповідні розділи українського законодавства.

Про це він заявив журналістам за підсумками зустрічі лідерів країн "Нормандської четвірки" в Парижі в п'ятницю.

"(Вибори пройдуть) тоді, коли ми узгодимо законодавство. Наша позиція - ми чекаємо від тих, від кого це залежить, що реакція на відповідні домовленості в "нормандському форматі" буде відповідною", - сказав Порошенко, відповідаючи на запитання про те, чи обговорювалася дата проведення виборів на окупованих територіях.

Він також зазначив, що всі учасники переговорів "нормандської четвірки" виступили на підтримку проведення виборів в деяких районах Донецької та Луганської областей за українським законодавством під наглядом ОБСЄ.

"Друга важлива тема, яку ми обговорили - це абсолютно тверда і чітка підтримка учасниками відповіді на порушене мною питання щодо неприпустимості проведення "фейкових" виборів 18 жовтня та 1 листопада", - сказав Порошенко.

"Досягнута спільна позиція про те, що відповідно до Мінських домовленостей, вибори повинні відбутися виключно за українським законодавством, критерії виборчого процесу мають відповідати критеріям ОБСЄ, міжнародні спостерігачі і (спостерігачі) ОБСЄ повинні забезпечити моніторинг за виборчим процесом. Вибори можуть бути визнані дійсними, тільки якщо вони будуть визнані вільними, чесними і прозорими, і проводитися за українським законодавством", - заявив президент.

Разом з тим, Порошенко висловив "обережну надію, що результати цих домовленостей в "нормандському форматі" будуть доведені сторонам для ухвалення відповідних рішень".

"Щодо політичних позицій була проведена низка консультацій для обговорення модальності виборчого процесу виключно у форматі Тристоронньої контактної групи в Мінську", - додав президент України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування