Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ виявили у бойовиків систему "Буратіно" і три літаки АН-2

Субота, 3 жовтня 2015, 03:06

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала три літаки АН-2 на окупованих територіях Донбасу, а також вогнеметну систему "Буратіно", які виробляються в Росії, не стоять на озброєнні ЗСУ і ніколи не закуповувалися.

У звіті ОБСЄ за 1 жовтня говориться, що на отриманих 29 вересня за допомогою надземної розвідки зображеннях, спостерігачі виявили поблизу злітно-посадкової смуги в підконтрольній "ДНР" Розівці три літаки АН-2 (за класифікацією НАТО - Colt).

Крім того, як пише Reuters, глава СММ ОБСЄ Олександр Хуг повідомив, що у бойовиків "ЛНР" на озброєнні перебуває російська важка вогнеметного система "Буратіно".

"Ми бачили цю установку на полігоні біля села Круглик", - заявив спостерігач.

Він також додав, що "Буратіно" є зброєю невибіркової дії, і порівняв результати його застосування з "пеклом на землі".

За інформацією Стокгольмського міжнародного інституту дослідження миру, на яку посилається Хуг, РСЗВ "Буратіно" виробляється виключно в Росії, і до 2015 року здійснювалися поставки цього озброєння тільки в Ірак, Азербайджан і Казахстан.

Україна даної системи залпового вогню на озброєнні не має. Цю інформацію в інтерв'ю Reuters підтвердив начальник прес-служби Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

Російське Міністерство оборони не відповіло на письмові запити Reuters про те, куди поставлялися дані системи озброєння.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування