Пожежу на складі у Сватовому ліквідовано, вибухи не лунають - ОВЦА

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 18:57

Пожежу, що виникла увечері 29 жовтня на складі Мініоборони поблизу Сватового, ліквідовано, вибухів не чути.

Про це повідомляє Луганська обласна військово-цивільна адміністрація на сторінці у Facebook.

"За інформацією штабу, який продовжує працювати у Сватовому, станом на 18:00 пожежу на арсеналі вдалося загасити остаточно, вибухів не чути. Водночас ліквідовано пожежу на розташованому поруч складі мінеральних добрив "Агрохім". Вживають повноформатних заходів щодо ліквідації наслідків", - йдеться в повідомленні адміністрації.

Прес-служба Держслужби України з надзвичайних ситуацій інформує, що станом на 19:00 у Сватовому повністю відновлено водопостачання і на 60% - енергопостачання.

Піротехнічні групи ДСНС обстежили і повністю очистили сім секторів (№№ 1, 2, 3, 6, 9, 13, 14), там виявлено і знешкоджено снаряди. Обстеження восьми секторів (№№ 4, 5, 7, 8, 10, 11, 12, 15) продовжиться 31 жовтня.

Оперативний штаб отримав 87 заявок щодо виявлення вибухонебезпечних предметів, 33 уже опрацьовано.

До Луганської адміністрації надходять відомості про руйнування та пошкодження. Так, ПАТ "Луганськгаз" повідомило про те, що повністю знищена адміністративна будівля, складські приміщення з матеріалами, оргтехніка, меблі, проектна документація, автопарк підприємства. На ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" пошкоджені кілька повітряних ліній.

Міжнародні благодійні організації почали надавати гуманітарну допомогу.

Так, Червоний Хрест надав 44 пацієнтам Сватівської лікарні, яких було переведено в стаціонар міської лікарні Рубіжного, грошові сертифікати вартістю 500 грн; UNICEF виділила 70 гігієнічних пакетів підопічним соціальних закладів, евакуйованим до Кремінної та Троїцького.

При управлінні соціального захисту населення Сватівської райдержадміністрації створено гарячу лінію для жителів міста - тел. (06471) 3-12-22.

Як відомо, внаслідок нічних подій у місті Сватове загинули 2 людини – місцева мешканка та військовослужбовець, отримали порання та тілесні ушкодження 5 осіб – 4 військовослужбовця та 1 місцевий мешканець.

Також внаслідок пожежі та детонування боєприпасів у Сватовому є чисельні пошкодження будинків та приміщень адміністративних будівель. Наразі зафіксовано, що пожежею знищено 7 приватних будинків місцевих жителів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...