Конституційна комісія схвалила проект судової реформи - Філатов

Субота, 31 жовтня 2015, 05:59

Конституційна Комісія на черговому пленарному засіданні схвалила остаточний варіант проекту змін до Конституції в частині правосуддя, підтриманий Венеціанською комісією.

Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента України та Секретар Конституційної Комісії Олексій Філатов, повідомляє прес-служба Президента України.

"Сьогодні зроблено важливий крок для реалізації повномасштабної судової реформи та оновлення суддівського корпусу, відновлення довіри громадян до судової гілки влади та забезпечення права кожного на справедливий суд. Проект змін до Конституції в частині правосуддя є безпрецедентним для України, як з точки зору його високої оцінки міжнародними експертами, так і з точки зору консолідації українського суспільства", - сказав він.

Він також зазначив, що проект пройшов декілька етапів обговорення та схвалення українськими та міжнародними експертами, представниками фракцій парламентської коаліції, громадськими активістами і висловив сподівання, що вже найближчим часом цей законопроект буде внесено на розгляд до парламенту.

Як повідомлялося, Венеціанська комісія виступила проти звільнення усіх суддів в Україні, але підтримала реорганізацію системи судів. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...