Бойовики вже виставили умови, за яких готові міняти дату виборів

Понеділок, 5 жовтня 2015, 11:14

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей не виключають перенесення дати місцевих виборів, якщо до виборчого законодавства України будуть внесені відповідні поправки.

Про це повідомляє російський Інтерфакс з посиланням на джерело в підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи по Донбасу.

"Підготовлений проект рішення. Перенесення дат виборів як у нас, так і в" ЛНР "не виключений", - повідомив співрозмовник.

Він також виставив умови, після виконання яких бойовики готові міняти дату виборів.

"Перш ніж переносити дати виборів, необхідно вирішити дві основні проблеми з українським законодавством, внести відповідні зміни, які зроблять це перенесення можливим. У першу чергу необхідна амністія для учасників подій на Донбасі", - сказав він.

"Крім того, чинне українське законодавство передбачає навіть при проведенні виборів за мажоритарною системою висування кандидатів лише від тих суб'єктів виборчого процесу, які офіційно зареєстровані в Україні. Дана норма блокує участь у місцевих виборах для висування кандидатів громадських об'єднань, що діють в Донецьку і Луганську", - сказав співрозмовник.

Як відомо, під час нормандських переговорів президентів України, Німеччини, Франції та Росії було заявлено про неможливість проведення бойовиками виборів 18 жовтня і 1 листопада. Натомість було погоджено, що вибори на окупованих територіях мають відбутися за українським законодавством.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...