Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гройсман не захотів викликати Порошенка щодо зустрічі в Парижі

Понеділок, 5 жовтня 2015, 14:36

Голова Верховної Ради не підтримав вимогу лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка викликати в парламент президента для звіту щодо переговорів "нормандської четвірки" у Парижі.

"Я переконаний, що президент сам ініціює зустріч з фракціями коаліції (щодо переговорів у Парижі – ред.)", - сказав спікер.

Раніше на погоджувальній раді Ляшко обурився, що "влада обманює громадян", і зажадав звіту президента щодо переговорів із президентами Росії, Франції та Німеччини.

"Ми, фракція Радикальної партії, наполягаємо: завтра закликати до парламенту президента Порошенка. Не міністра закордонних справ Клімкіна – там були переговори один на один, без Клімкіна, президента Порошенка", - сказав лідер "Радикальної партії".

"І нехай він поінформує українське суспільство, український парламент, про що домовилися в Парижі: про які вибори, про які зміни до Конституції, як взагалі німецький канцлер, французький президент можуть диктувати нам, суверенній Українській державі, українському народу, за якою Конституцією жити, які вибори проводити, як амністувати терористів", - заявив Ляшко.

Він вважає, що "це – приниження українського народу".

"Навіть Асад, президент Сирії – йому розказують, як міняти владу, він каже: "Це суверенне право сирійського народу". Навіть диктатори розуміють, що є суверенні права сирійського народу, будь-якого іншого. Хто позбавив суверенного права український народ вирішувати, за якою Конституцією жити, які вибори проводити", - сказав Лящко.

"Ми всі хотіли, щоб нам Москва не диктувала умови – так, я це підтримую, – але чому нам має диктувати умови Париж, Берлін чи Вашингтон? Я вважаю, це внутрішні справи українського народу", - зазначив він.

"Тому я закликаю президента Порошенка прийти до парламенту і прозвітувати про ключові переговори, які відбулися у п’ятницю в Парижі Адже це ганьба, коли ми живемо в парламентсько-президентській республіці, і дізнаємося про те, що вирішується доля країни, із преси", - наголосив Ляшко.

У свою чергу, представник президента у Верховній Раді Степан Кубів сказав, що "перш за все, результати переговорів у Парижі будуть опрацьовуватись робочими групами, і кожен документ буде підготовлений як з правової, так і з політичної сторони".

Наразі міністра закордонних справ Павла Клімкіна у середу чекатимуть у Верховній Раді для заслуховування інформації про результати переговорів у "нормандському форматі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...