У справі про заворушення під Радою суд арештував одеських свободівців

Понеділок, 5 жовтня 2015, 14:47

Печерський суд арештував одеських свободівців Костянтина Васильця та Олександра Станкова, яких підозрюють в організації масових заворушень 31 серпня біля парламенту.

Про це у понеділок повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

5 жовтня Печерський районний суд Києва обрав міру запобіжного заходу для заступника голови обласної організації ВО "Свобода Костянтина Васильця та бійця батальйону "Січ" Олександра Станкова (Перуна).

Васильцю, 1-у номеру в партійному виборчому списку до Одеської обласної ради присудили цілодобовий домашній арешт до 3 грудня. Станкову, кандидату в депутати до Одеської міської ради, суддя постановила застосувати тримання під вартою до 3 грудня або ж внести заставу в розмірі 415 тисяч гривень.

Їхній адвокат Всеволод Сокалюк вважає, що у слідства не було достатніх доказів для обґрунтування арешту.

Як відомо, 31 серпня під Верховною Радою після ухвалення в першому читанні змін до Конституції в частині децентралізації почалися сутички між мітингувальниками і співробітниками правоохоронних органів.

Агресивно налаштовані учасники мітингу почали штурмувати будівлю парламенту, кидати бруківку, димові шашки. Також у силовиків полетіла бойова граната. Від поранень загинули четверо бійців Нацгвардії. Ще близько 150 осіб постраждали.

Того ж дня було затримано екс-бійця спецбатальйону МВС "Січ" Ігоря Гуменюка за підозрою в тому, що він кинув бойову гранату у правоохоронців.

2 вересня Печерський райсуд Києва обрав Гуменюку запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці. Також за участь у заворушеннях було затримано ще 17 осіб.

ВО "Свобода" звинувачення в організації заворушень відкидає і називає справи проти своїх активістів політичним замовленням.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...