Депутати дозволили використовувати гроші окупованих територій

Вівторок, 6 жовтня 2015, 11:51

Верховна Рада дозволила Донецькій і Луганській областям використовувати кошти з місцевих бюджетів пунктів, що перебувають на тимчасово окупованих територіях.

За відповідні зміни до Бюджетного кодексу за основу та в цілому проголосували 265 депутатів.

Згідно з проектом, гроші мають бути направлені на відновлення пошкоджених (зруйнованих) під час проведення антитерористичної операції об’єктів соціальної і транспортної інфраструктури, житлового фонду та систем забезпечення життєдіяльності на території Донецької та Луганської областей, а також на соціально-економічний розвиток таких областей.

За інформацією Казначейства України станом на 1 вересня 2015 року кошти на рахунках окупованих територія складають майже 2,5 млрд. гривень: у Донецькій області 2 442,2 млн. гривень, у Луганській області 949,5 млн. гривень.

Згідно з рішенням, кошти будуть зараховані у визначеному Урядом порядку до спеціального фонду державного бюджету із наступним їх спрямуванням у вигляді субвенцій обласним бюджетам Донецької та Луганської областей на відновлення пошкоджених (зруйнованих) під час проведення антитерористичної операції об'єктів соціальної і транспортної інфраструктури, житлового фонду та систем забезпечення життєдіяльності.

Опозиційний блок відмовився підтримати цей законопроект. Так само майже переважна більшість фракції Ляшка відмовилась підтримати проект.

Раніше про такий законопроект в інтерв'ю Українській правді розповідав голова Донецької області Павло Жебрівський

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News