Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко сподівається, ВР заборонять випускати держслужбовців під заставу

Вівторок, 6 жовтня 2015, 14:54

Президент Петро Порошенко сподівається, що ВР ухвалить закон, який заборонятиме відпускати під заставу чиновників, яких підозрюють у корупції.

Про це Порошенко заявив під час засідання Національної ради з питань антикорупційної політики.

"Сподіваюся, що Верховна Рада цього пленарного тижня нарешті прийме закон, який заборонить випускати під заставу державних службовців першого і другого рангу, які обґрунтовано підозрюються в корупційних діях", - заяви вив Порошенко.

"Безумовно, що держслужбовці мають можливість сховатися від слідства, впливати на слідство і дії судів. Коли внаслідок кропіткої роботи оперативних служб, затримали хабарника, якщо його відпускають  під заставу, яка часто в кілька разів менша за отриманий хабар, це є неприйнятно для правової держави", - зазначив Порошенко.

"Впевнений, що ВР дослухається до звернення президента", - додав він.

При цьому Порошенко повідомив, що за останні два місяці за підозрою в корупції затримано понад 500 осіб, 492 засуджені, в тому числі і до позбавлення волі.

"Повідомлено про підозру депутату, керівникам державних служб, райдержадмінстрцій, керівникам райрад, управлінь держземагенції у кількох областях, є прикордонники, начальники загонів, вищі офіцери СБУ, МВС, держслужба виконання покарань. Ніхто сьогодні не є захищені від корупції!" – заявив президент.

Він додав, що суддів також почали притягувати до відповідальності, хоча і повільно.

"Почали працювати ВККС і ВРЮ, яка дозволяє знімати недоторканість і притягувати суддів до відповідальності. Хоча, якби у ВР вже проголосували мої пропозиції і вони були підтримані КС і включені до порядку денного - це зміни до Конституції, які знімають недоторканність депутатів, знімає недоторканність суддів. Впевнений, що ця робота була б значно ефективнішою", - додав президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...