Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київ наполягає на скасуванні результатів псевдовиборів в "Д/ЛНР" 2014 року

Вівторок, 6 жовтня 2015, 15:56

Київ наполягає на скасуванні результатів "виборів" у так званих "ДНР/ЛНР" від 2 листопада 2014 року.

Про це повідомила прес-секретар представника України в Тристоронньої контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер у своєму Facebook.

Відзначається, що українська сторона вітає заяву представників окремих районів Донецької та Луганської областей про скасування виборів 18 жовтня і 1 листопада.

"Разом з тим, для повернення в правове поле окремих районів Донецької та Луганської областей, звертаємо увагу на необхідність скасування результатів виборів 2 листопада 2014, які не були визнані ані міжнародним співтовариством, ні Києвом, ні, до речі, Москвою", - зазначено в повідомленні.

За словами української сторони, цей крок дасть можливість провести чесні, законні і справедливі вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей на підставі виборчого законодавства України та з урахуванням вимог ОБСЄ, що повністю відповідає Мінським угодами та домовленостям, досягнутим лідерами країн Нормандське четвірки в Парижі 2 жовтня.

Як заявляв заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв на брифінгу в Києві у понеділок, тристороння контактна група щодо врегулювання конфлікту на сході України обговорюватиме особливості проведення виборів на Донбасі та підготовку нового закону.

В АП зазначали, що ключова вимога згідно з мінськими домовленостями - виведення російських військ з території України і відновлення контролю над кордоном. Водночас, за словами Єлісєєва, процес підготовки до виборів може тривати паралельно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування