Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клімкін розповів, звідки взявся "імунітет" для учасників виборів на Донбасі

Середа, 7 жовтня 2015, 11:07

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що ідея тимчасового імунітету для учасників виборів на окупованій частині Донбасу належить французькій стороні і не виключає процес амністії.

Про це Клімкін заявив з трибуни Верховної Ради, доповідаючи про результати зустрічі керівників України, Франції, Німеччини і Росії.

"Ідея щодо імунітету була висловлена французькою стороною", - повідомив він.

"Будь-які тимчасові імунітети від кримінального переслідування нікого не звільнять від повномасштабної амністії. Амністія - це не політичний процес, а юридичний процес. Вона може відбутися тільки коли у нас на місцях будуть органи прокуратури і суди, які діють в рамках законодавства", - зазначив він.

Клімкін додав, що досвід такої амністії є в Балканських країнах.

"В Хорватії вона тривала 12 років", - зазначив він.

"Всі, хто здійснили злочини проти людяності, під ніяку амністію не підпадає. Ї всіх, хто збивав малазійський літак, хто стріляв по Маріуполю, по Волновасі, ніколи не підпадають під амністію. Всі, хто здійснив злочини проти людяності, для них буде не амністія, а зовсім інший підхід", - наголосив він

Водночас, Клімкіну також було задане питання, коли саме Україна зможе взяти під контроль україно-російських кордон, однак спікер ВР Володимир Гройсман не дав Клімкіну відповісти на це питання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування