ЄС нагадав Раді про проблеми з антикорупційною прокуратурою

Середа, 7 жовтня 2015, 11:22

Представництво ЄС чекає на проведення в Раді "безвізового дня" і виказує занепокоєння щодо процесу формування антикорупційної прокуратури. 

Таку заяву дипмісія поширила в середу, 7 жовтня.

"Представництво ЄС з великою зацікавленістю зустріло рішення Верховної ради про те, щоби присвятити пленарне засідання 8 жовтня ухваленню законодавства, яке спрямоване на виконання ключових показників ПДВЛ. ЄС і далі підтримує Україну на цьому шляху", - йдеться в заяві.

В представництві додали, що для виконання ПДВЛ потрібно ухвалити закони про створення відомства з управління активами та про державне фінансування партій – всі вони є в "безвізовому пакеті", який виноситься на голосування в четвер. 

Європейські дипломати окремо наголосили, що "ключовим пріоритетом для впровадження безвізового режиму для громадян України лишається боротьба з корупцією".

ЄС наполягає, що українська влади повинна "невідкладно зняти обгрунтовані занепокоєння громадянського суспільства та експертів щодо складу комітету з виборів антикорупційного прокурора" , щоби забезпечити незалежність цього посадовця.

Також ЄС чекає на затвердження чітких критеріїв призначення та звільнення прокурорів у антикорупційній прокуратурі.

В представництві нагадали, що запуск незалежної антикорупційної прокуратури "є ключовим індикатором  для (впровадження) безвізових поїздок в ЄС, а також для виділення Україні  значної (фінансової) допомоги з боку Євросоюзу".

Детальніше про проблеми в безвізовому діалозі читайте в статті на "Європейській правді" "Що стоїть на перешкоді скасуванню віз з ЄС: блок антикорупції та безпеки". 

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування