Клімкін: Вибори на Донбасі можливі тільки після виведення іноземних військ

Середа, 7 жовтня 2015, 11:28

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що вибори на окупованих територіях Донбасу будуть можливі тільки після виведення іноземних військ і іноземної техніки.

Про це Клімкін заявив з трибуни Верховної Ради, доповідаючи про результати зустрічі керівників України, Франції, Німеччини і Росії у Парижі.

"По всіх критеріях міжнародного права і по  всіх критеріях, які в нас є, вибори де присутні іноземні війська, або іноземна техніка, вони за визначенням не можливі", - наголосив він.

"Яким чином можна проводити вибори, коли по вулицях Донецька чи Луганська їздять танки чи ходять люди з автоматами. Тому я і зробив наголос на домовленості щодо доступу ОБСЄ до всієї території Донбасу. Саме це буде першим кроком у виведенні цих сил", - зазначив він.

Клімкін підкреслив, що попередній висновок щодо можливості проведення виборів на окупованих територіях має дати БДІПЛ/ОБСЄ..

"Саме Бюро з демократії і прав людини зробить попередній висновок щодо наявності безпекової ситуації для проведення виборів. Якщо такої ситуації не буде, про жодні вибори мова не йде", - наголосив Клімкін

Крім того Клімкін повідомив, що "БДІПЛ з наступного засідання буде постійно присутня в цьому процесі".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування