Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінцева мета Путіна - переговори про переділ світу - Бєлковський

Середа, 7 жовтня 2015, 11:58

Кінцева мета Путіна змусити США і ЄС вийти на переговори з ним про переділ світу, про повернення до Ялтинсько-Потсдамської системи.

Таку думку висловив російський політолог Станіслав Бєлковський, повідомляє Радіо Свобода.

За його словами ні операція на Донбасі, ні операція в Сирії для Путіна не є самодостатніми.

"Жодна з цих операцій не є самодостатньою, оскільки все це тактичні кроки назустріч вирішенню головного завдання Путіна: вийти на переговори з США і Євросоюзом (насамперед з Німеччиною, як лідером Євросоюзу) про переділ світу, про повернення до Ялтинсько-Потсдамського світу. Я вважаю цю мету недосяжною", - сказав він.

Бєлковський вважає, що для Путіна важливо вирішити двоєдине завдання: формально зберегти "бунтівні регіони" у складі України, щоб Україна несла відповідальність за фінансування та відновлення інфраструктури, а з іншого боку, де-факто їх контролювати. Як підкреслив Бєлковський, в розумінні Путіна, він наближається до вирішення цього завдання.

При цьому, як зазначив політолог, люди, які повірили в міфологему "Русского міра", які не прислухалися до думки експертів про те, що "Русскій мір" для Путіна - не більше ніж піар і прикриття, сьогодні сильно розчаровані.

"Так, Путін - хороший тактик-маніпулятор. Але він відмовляється визнавати, що його стратегічна мета - вийти на переговори про повернення в той світ, якого 25 років вже не існує, - мало реалістична. Путін вважає, що він усіх дотисне і перетисне" , - заявив політолог.

Він також зазначив, що останніми діями Київ продемонстрував, що він в змозі через Францію, Німеччину і, в кінцевому рахунку, Росію маніпулювати владою "ДНР" і "ЛНР".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування