Порошенко закріпив дату початку тимчасової окупації Криму

Середа, 7 жовтня 2015, 15:00

Президент Петро Порошенко підписав закон, яким встановлюється, що датою початку тимчасової окупації Криму є 20 лютого 2014 року.

Про це інформує у середу прес-служба глави держави.

Законом вносяться зміни з метою усунення колізій та розбіжностей з цього приводу та узгодження із нормами міжнародного права з метою захисту прав держави, громадян і юридичних осіб.

Встановлюється, що датою початку тимчасової окупації території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя є 20 лютого 2014 року.

Також вносяться зміни, які передбачають незастосування фінансових та штрафних санкцій за порушення вимог порядку подання, обчислення, правильності заповнення податкових декларацій (податкової звітності) та повноти сплати сум податків і зборів з першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому розпочалася тимчасова окупація на платників податків, які станом на початок тимчасової окупації мали місцезнаходження на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Відповідний закон депутати прийняли 15 вересня.

Цей документ втратить чинність з моменту повернення тимчасово окупованої території під загальну юрисдикцію України за умови попереднього й повного відшкодування збитків, нанесених внаслідок окупації, зокрема моральних збитків примусово переміщеним особам.

Або ж після прийняття Верховною Радою рішення про визнання цього закону таким, що втратив чинність.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування