ЗМІ повідомляють, що війська Асада перейшли у наступ

Середа, 7 жовтня 2015, 18:39

Сирійські війська розпочали масштабний наступ в провінціях Хама та Ідліб.

Про це 7 жовтня повідомляє Associated Press з посиланням на неназваного високопоставленого представника керівництва країни.

Як відзначає агентство, сирійські військові за підтримки російської авіації вперше перейшли в наступ після початку операції Повітряно-космічних сил Росії.

За даними військового джерела сирійського державного агентства SANA, війська у взаємодії з ВКС Росії завдають ударів по позиціях терористичних організацій "Ісламська держава" і "Джебхат Ан-Нусра". Джерело стверджує, що бойовики несуть великі втрати в живій силі і техніці.

Наступ сирійських військ підтримують "сили опору", що підтримують президента Башара Асада, повідомив РИА Новости посол Сирії в Росії Ріяд Хаддад. За його словами, російські авіаудари ввели терористів "в сум'яття".

Як відомо, Росія завдає авіаударів в Сирії з 30 вересня. З того часу було завдано більше сотні ударів. У середу об'єкти ІД обстріляли кораблі Каспійської флотилії МВФ Росії.

Керівництво РФ наполягає, що завдає ударів по позиціях "Ісламської держави", однак є багато свідчень про те, що Росія бомбардувала опозицію, яку підтримують і озброюють США, а також мирних жителів.

НАТО звинуватив Росію у вбивстві цивільних у Сирії. 

Дождь

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування