Київ пропонує створити робгрупу з повернення контролю над кордоном з РФ

Четвер, 8 жовтня 2015, 16:58

Представник України в тристоронній контактній групі Леонід Кучма відзначає доцільність створення в тристоронній контактній групі ще однієї підгрупи - з повернення контролю над українсько-російським кордоном.

Про це він сказав журналістам у Харкові в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Така вимога (повернення контролю над кордоном і моніторинг ОБСЄ) від української сторони завжди є на наших зустрічах. Ми, передусім, пропонуємо створити п'яту підгрупу в нашій тристоронній контактній групі, щоб обговорити таку проблему. Ви розумієте, що сьогодні не можна взяти прикордонників і послати туди - невідомо куди. До цього необхідно готуватися", - сказав Кучма.

За словами другого президента України, прикордонники зможуть стати на кордоні тоді, коли "всередині цього регіону буде мир і спокій".

"Цього домагатимемося, але це станеться не завтра", - вважає він.

Кучма також позитивно оцінює рішення в Парижі "Нормандської четвірки" щодо ОБСЄ.

"Для ОБСЄ рішення в Парижі "Нормандської четвірки" дуже позитивне про те, що місія ОБСЄ (ми вважаємо, що буде можливість) здійснюватиме моніторинг усього неконтрольованого українсько-російського кордону. Там були тільки дві точки, можна сказати. Це вже плюс у наших відносинах для Російської Федерації в цьому плані", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News