Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американський есмінець USS "Porter" прибув до Одеси

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 15:57

Американський есмінець USS "Porter" зайшов сьогодні вранці в Одеський порт. Корабель пробуде в Одесі кілька днів.

Про це повідомляє Думская.

Есмінець увійшов у Чорне море 6 жовтня, щоб "сприяти миру і стабільності в регіоні", зазначали раніше в заяві 6-го флоту США.

 

Операції судна в Чорному морі спрямовані на "підвищення морської безпеки і стабільності, готовності й військово-морського потенціалу з союзниками і партнерами США".

"Розгорнуті військово-морські сили, такі як USS Porter, продовжують демонструвати, чому важливо бути на передовій. Їхня присутність продовжуватиме вдосконалювати наші можливості і взаємодію з союзниками і партнерами", - заявив віце-адмірал 6-го флоту США Джеймс Фогго.

У посольстві США розповіли, що місія есмінця "здійснюється в рамках операції "Атлантична рішучість", яка демонструє незмінну прихильність США колективній безпеці НАТО і відданість зміцненню миру і стабільності в регіоні, зокрема у зв’язку із вторгненням Росії в Україну".

Есмінець USS "Porter" - один із чотирьох американських кораблів, які з недавнього часу базуються в іспанському порту Рота в рамках програми протиракетної оборони НАТО.

Як повідомлялося, на початку вересня до Одеси заходив есмінець ВМС США USS Donald Cook, який брав участь у міжнародних навчаннях Sea Breeze.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування