ГПУ: Прокуратура вимагатиме для Корбана "виключно арешт"

Неділя, 1 листопада 2015, 14:36

Прокуратура у суді вимагатиме запобіжний захід для Геннадія Корбана, затриманого 31 жовтня в рамках спецоперації СБУ та ГПУ "виключно арешт".

Про це 1 листопада на брифінгу заявив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

"І ми впевнені, що суд задовольнить наше прохання", - заявив він.

"Розглядається ще багато і багато епізодів,  і може доповнюватися новими статтями", - додав Куценко. При цьому він звернувся  до тих, хто брав тим чи іншим чином участь у діяльності ОЗУ (у провадженні Корбану інкримінується порушення ст.255  КК) та "розібрався у тому, що відбувається", прийти до СБУ та повідомити про свою участь.

"Коло тих, хто допомагав ОЗУ, досить широке... Всі, хто зараз допоможе слідству, буде звільнений від кримінальної відповідальності", - заявив Куценко.

У свою чергу слідчий слідчої групи ГПУ Микола Макеєв, який веде розслідування у даному кримінальному провадженні, повідомив, що наразі підсудність у провадженні належить до  Чернігівського суду. 

"Кримінальне порушення розслідується понад рік, воно розпочате не за рапортами, а за повідомленнями громадян. Створено міжрегіональну слідчу группу, прокурори працюють також з різних регіонів", - зазначив він. 

Також Макеєв повідомив, що слідчі дії тривають у різних регіонах й зараз, а затримані, про яких відомо - "це не всі,  є ще".

"Також є  низка осіб, які "чекають своєї черги" на затримання", - зазначив він.

Коментуючи участь представників підрозділу "Альфа" у затриманні Корбана, Макеєв заявив: "За нашою інформацією участь у викраденні людей брали представники охоронної приватної структури, досить чисельної, які мають значну кількість зброї.Тому було ухвалено рішення  про участь у затриманні представників підрозділу "Альфа".

Також представники ГПУ та СБУ підтвердили, що Корбан перебуває у СІЗО в м.Києві. 

Коментуючи інформацію про нібито інфаркт Корбана під час допиту у ГПУ напередодні, Макеєв заявив: "Жодний лікар, який надавав меддопомогу Корбану 31 жовтня, не підтвердив передінфарктний стан у нього".

Окрім того речниця СБУ Олена Гітлянська прокоментувала інформацію про те, що затриманням Корбана "керував генерал, який командував штурмом будинку профспілок у Києві під час Євромайдану".

"Ця інформація не відповідає дійсності, це "чорний піар". Це – бойовий генерал, який має багато заслуг, у тому числі – і в зоні АТО", - заявила Гітлянська. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News