Громраду Нацгентства з повернення активів обиратимуть по інтернету

Вівторок, 10 листопада 2015, 01:30

Громадська рада, яка здійснюватиме контроль за діяльністю Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаних від корупційних та інших злочинів, обиратиметься шляхом інтернет-голосування.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив Голова Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції, депутат від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв, передає Укрінформ.

"Керівник цієї агенції буде підбиратися через конкурс, він буде мати потужну громадську раду для нагляду за його діяльністю, яка буде обиратися прямим інтернет-голосуванням громадян і він буде відповідати за те, щоб це майно збереглося", - сказав він.

Соболєв зазначив, що такий спосіб формування громадських рад довів свою надійність та ефективність.

"Якщо довірити формування громадської ради самому органу, то дуже часто справді записують різних людей, щоб обслуговували керівника, а не були для нього контролюючою інстанцією. Якщо довірити іншим держорганам, то тут виникає ризик політизації громадської ради... Тому через інтернет багато наших громадян напряму зможуть висловити свій голос", - додав нардеп.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News